Liz Ștefan – CEO & Co-Founder Nifty Learning – soluția de optimizare a eficienței trainingurilor angajaților
Business Cercetare Economie Financiar Hardware Inovare Internet Modern Podcast Software Software Start-up Tech Tehnologie Trending

Liz Ștefan – CEO & Co-Founder Nifty Learning – soluția de optimizare a eficienței trainingurilor angajaților

Nifty Learning este o companie inovatoare dedicată optimizării și gestionării proceselor de învățare și dezvoltare în cadrul organizațiilor. Prin intermediul unei platforme intuitive și puternice, Nifty Learning oferă soluții complete pentru managementul cursurilor, planificarea resurselor, și urmărirea progresului în învățare, ajutând companiile să îmbunătățească eficiența și eficacitatea programelor lor de formare.

Compania își propune să revoluționeze modul în care se desfășoară învățarea organizațională, oferind un produs adaptabil și scalabil, care să se plieze pe nevoile specifice ale fiecărei organizații. Cu Nifty Learning, companiile pot economisi timp și resurse, concentrându-se mai mult pe dezvoltarea angajaților și mai puțin pe logistica formării.

Fondată de un grup de profesioniști pasionați de educație și tehnologie, echipa Nifty Learning combină expertiza în dezvoltare software cu o înțelegere profundă a nevoilor organizațiilor moderne. Acest colectiv de fondatori a identificat lipsurile și provocările întâmpinate de companii în procesul de formare și a dezvoltat o soluție care să răspundă acestor nevoi prin automatizare și analiza datelor.

Prezentă în cadrul podcastului Syncap, Liz Ștefan – CEO & Co-Founder Nifty Learning, a făcut o trecere în revistă despre călătoria ei până a înființa această companie alături de ceilalți colegi ai săi: Victor Bojica CTO & Co-Founder, Cristian Niamțu – COO & Co-Founder și Bogdan Carpusor CPO & Co-Founder, dar și aspecte relevante despre cum Nifty Learning ajută companiile să eficientizeze procesele de pregătire ale angajaților prin intermediul tehnologiei.

„În momentul de față clienții noștri sunt Banca Transilvania, eMag, recent am semnat și cu cei de la Cărturești”

Întrebată ce este mai exact Nifty Learning, Liz a enumerat câteva dintre procesele și activitățile prin care companiile implementează diverse modalități de training, cum ar fi: cursuri obligatorii de GDPR, Anti-Bribery, Anti-Money Laundering, cursuri voluntare de tipul leadership, programe Agile, programe de Project Management, etc.

„Nifty Learning este o platformă de Learning Management pentru companii. Asta înseamnă toate activitățile de formare profesională. (..) Adică tot ce înseamnă programarea training-ului la clasă sau virtual, librăria digitală în care companiile își încarcă materialele de învățare, toate campaniile de testare, toate campaniile de sondaje, feedback, formule după training, analiza nevoilor de training la începutul procesului. Toate acestea se administrează pe platforma noastră.”

„Anticipăm că până la sfârșitul anului vom avea în portofoliu minim 5 din cele mai tari 10 brand-uri din România”

Liz a spus că în acest moment își doresc să evolueze mai mult pe plan local, regional și chiar internațional. Totodată aceasta a povestit și despre parcursul pe care l-a avut până a ajunge la crearea Nifty Learning, un parcurs mai mult decât impresionant desfășurat în cadrul companiei multinaționale Xerox.

„Într-adevăr, am lucrat la Xerox o perioadă. Printre responsabilitățile mele se numărau: organizarea efectivă a activităților de training pentru diverși clienți. Am lucrat în divizia de outsourcing a Xerox-ului și practic, ce făcea acolo această divizie era să ofere administrarea diverselor tipuri de activități HR din compania clientului nostru, adică servicii de administrare a învățării, servicii de recrutare, de creare conținut. (..) Primul meu client a fost PwC UK. Pentru ei am fost responsabilă de trainuirea angajaților care să facă recrutare și learning management pentru PwC UK. După am lucrat în mai multe proiecte. Am fost implicată cu General Motors Europe, cu divizia Xerox Europe, Xerox compania mamă. Am avut de a face și am fost în contact apropriat și cu team liderii care se ocupau de alți clienți, cum ar fi OMV Petrom, Atos, Johnson & Johnson, Eli Lilly, care e o companie farmaceutică din America. În cele din urmă, am migrat din rolul ăsta de trainer și Quality Assurance Analyst, practic persoană responsabilă de a face training cu procesele acestea și de a verifica că se face treaba așa cum zice procesul.”

„Am fost responsabilă de planul de training al lui Airbus”

Una dintre cele mai notabile realizări ale lui Liz a fost atunci când aceasta a obținut un rol operațional pentru a realiza planul de training al Airbus, unul dintre cei mai mari producători de avioane din lume.

„Eram o echipă foarte mare, 121 de oameni, iar sarcina noastră era să planificăm, să organizăm și să administrăm 33.000 de sesiuni de training pe an pentru toți cei 140.000 de angajați ai lui Airbus. Asta făceam dintr-o echipă centralizată în mare parte în Iași, dar aveam și oameni on location în Germania, Spania, Franța și UK.”

„Am plecat din Xerox cu intenția de a dezvolta un Software de Learning Management”

Liz a menționat faptul că a învățat foarte multe despre Learning Management datorită experienței avute cu cei de la Airbus, ulterior intrând în zona de design de soluții și arhitecturile de soluții de Learning Management pentru clienții Xerox.

Foarte multe dintre procesele de training din cadrul companiei Xerox se făceau manual, iar acest lucru a convins-o pe Liz să-și dorească să pună bazele unei soluții software de eficientizare și automatizare a proceselor repetitive din acest segment, încercând să creeze o soluție internă, care într-un final n-a mai fost implementată. Din acest motiv a luat naștere soluția existentă astăzi, Nifty Learning.

Pentru mai multe informații despre călătoria lui Liz în cadrul companiei Xerox, dar și despre cum a ajuns să renunțe la postura de angajat dintr-o companie de renume pentru a-și înființa propria firmă, Nifty Learning, descoperiți pe larg în podcastul Syncap, moderat de Alexandru Neamțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *